Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vrije prijsval kuikens zet onverminderd door

De forse prijsdaling van vleeskuikens gaat volgende week verder.

Dan daalt de basiscontractprijs met 1 cent naar 76 cent per kilo. Dat is het laagste niveau sinds februari 2011. In de afgelopen vijftien weken is de notering met 9 cent per kilo gedaald. Inclusief toeslagen ligt de basiscontractprijs boven 90 cent per kilo. De vrije prijzen stijgen volgende week met 2 cent naar 88 tot 90 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Eén reactie

  • info80

    Het vorige winter dachten enkele vleeskuikenhouders er over om een ronde leeg te gaan staan omdat ze mogelijk niks zouden verdienen i.v.m. de hoge voerprijzen, de komende winter periode gaan enkelen het daadwerkelijk doen,een ronde leeg staan omdat de opbrengst prijzen steeds verder onderuit gaan en de voerprijzen niet verder zakken, dus op dit moment is het evenwicht 'zoek'. Dus slachterijen des te verder jullie met de opbrengstprijzen gaan zakken des te meer vleeskuikenhouders een ronde leeg zullen gaan staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.