Pluimveehouderij

Achtergrond 761 x bekeken 3 reacties

Prijsdaling vleeskuikens ten einde

De forse prijsdaling van de vleeskuikens is voorbij. De basiscontractprijs daalde in de afgelopen 16 weken met 9,5 cent 75,5 cent per kilo.

Volgende week blijft die prijs gelijk. Dat betekent niet dat de ellende voorbij is in de pluimveevleessector. De daling van de voerprijs heeft de fors lagere opbrengst van vleeskuikens lang niet gecompenseerd. De LEI-prijs steeg in november zelfs weer.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Ik zal eens een vertaling geven van de Spaanse vleeskuikenmarkt, daar mogen ze hier in Nederland een voorbeeld aan nemen. 59 miljoen inwoners om u even wakker te schudden.
  Markt: De weekverkoop gaat goed, maar kan niet als extreem goed worden geclassificeerd. Men had er iets meer van verwacht vooral de witte kuikens. ( Je hebt daar maiskuikens en kuikens zoals wij die kennen)
  vraag en aanbod is in balans, misschien zijn de gele iets beter te plaatsen dan de witte kuikens. Boerderijaanbod is correct.
  Productie: Hoeveelheid geslacht is correct, ook voor wat betreft gewichten en aantallen. Vooruitzicht voor de aankomende week zijn goed.
  Slachthuizen: Week van uniforme verkoop zonder ups en downs. De markt neemt al het geproduceerde op wat te koop is aangeboden.
  Witte kuikens af boerderij € 0,97
  Gele kuikens af boerderij € 1,13
  Die spanjaarden doen het zo gek nog niet, daar wordt niet week in - week uit de prijs kapot gepraat. Dat is in Nederland wel anders.

 • jp.bierema

  Kopieër onderstaande link met de rechtermuisknop en plak hem in de banner. Zet hem onder uw favorieten en iedere maandag leest u daar de markt voor de komende en afgelopen week. Ook kunt u prijzen bekijken van de afgelopen maand, 2 maand enz. enz. tot 5 jaar terug. Zeer interessant. Wanneer je dan wekelijks de engels-talige marktbeschrijving leest krijg je na een tijdje een heel andere blik op de Barneveldse markt. Want die is vergeven van negatief omschrijven van de markt.
  http://llotjabellpuig.com/index.php/en/poultry-rabbit/chicken-broiler

 • jp.bierema

  In de Garnalen handel is deze week een boete uitgedeeld van tientallen miljoenen omdat bedrijven stelselmatig de markt manipuleerden. In de vleeskuikensector doet de markt zijn werk niet door allerlei oorzaken waaronder overlappende afspraken.
  Zo belde mij een voervoorlichter die pochte dat zijn bedrijf er alles aan doet de markt de goede richting uit te sturen. Als alle vleeskuikenhouders maar bij hun de kippen zouden vermarkten kwam alles goed.
  Mijn voerfabriek die alleen maar voer maakt en verkoopt zou zijn verantwoording voorbijgaan. HALLO, wakker worden. Een voerfabriek is een voerfabriek, daar koop je voer!!!
  En aan een slager verkoop je kippen. En een goede slager waakt voor goed transport en acceptabele afstanden tot de slachterij.
  Prettig weekend allemaal, en mijn wens voor ons allen betere prijsontwikkeling dan de laatste 16 weken. Want het bericht van dat accountantskantoor van die 33 bedrijven, daar klopt geen zak van.

Of registreer je om te kunnen reageren.