Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Eieren moeizaam prijshoudend verkocht

De verkoop van eieren trekt niet of nauwelijks aan. Consumenten zijn zeer terughoudend met het aankopen van eieren. Daardoor bestellen supermarkten ook minder.

De NOP-richtprijzen voor de meeste scharreleieren staan onder druk. Alleen bruine scharreleieren van klasse M en witte scharreleieren van klasse M en L noteren enkele centen per 100 stuks hoger. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren 1 cent hoger op €5,84 per 100 stuks. Dat is nog steeds €2,31 per 100 stuks minder dan een jaar geleden.

De eierverwerkende industrie heeft ook voldoende kooi-eieren voor het produceren van zijn producten. Witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren daardoor bij de NOP 8 cent minder met €5,35 per 100 stuks.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

  • Jarom

    Gisteren konden we op deze site nog een artikel lezen waarin staat dat de consument de afgelopen 9 maanden 6% (of te wel 12 eieren op jaarbasis) meer eieren heeft gekocht. Dit zouden ze voor 90% doen in de supermarkt. Maar wat lees ik nu weer in deze analyse?? De supermarkten hebben geen vraag naar eieren. Hou nou tocht op met deze onzin. De reden dat de eieren deze week niet stijgen is dat de EMA de rekenformule voor het berekenen van de hoeveelheid hennen die in Europa zouden zitten heeft verandert waardoor er nu op papier ineens 30 miljoen hennen meer zitten. Dit kon de eierhandel natuurlijk niet links laten liggen en moest hier wel op reageren. Nogmaals lever a.s. week allemaal maar eens wat minder vaak de eieren af en de prijs vliegt omhoog.

  • Wian

    De enige manier om de prijs omhoog te krijgen is schaarste , maar ja minder produceren is als vloeken in de kerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.