Pluimveehouderij

Achtergrond 1715 x bekeken 9 reacties

Sterkere prijsstijging hangt in de lucht

Het gaat nog een beetje schoksgewijs, maar de vraag naar eieren trekt toch duidelijk aan. Dit zorgt langzaam maar zeker voor een vaste stemming in de markt en dat kan een voorbode zijn voor een prijsstijging die zo maar een paar dubbeltjes bedraagt in plaats van enkele centen.

In de afgelopen weken verbeterde de markt heel stilletjes aan, de prijsstijgingen bleven beperkt tot zo'n 4 à 5 cent per week voor de scharreleieren en bij de verrijkte kooi-eieren zijn de prijzen de afgelopen maand met rond de 8 cent per week gestegen.

Op dit moment is er in heel Europa sprake van een goede vraag. Poolse exporteurs kunnen hun product nu goed kwijt richting Balkanlanden. Hierdoor is er vanuit Polen minder concurrentie op de West-Europese markt. Bovendien neemt naarmate de feestdagen dichterbij komen de vraag vanuit de industrie toe. De vraag vanuit de retail en voor export naar derde landen ligt op een normaal niveau.
Prognose: stijgende prijzen

Laatste reacties

 • wwortel

  elke week dat die sterke stijging er niet is is mooi meegenomen voor de handel. volgende week is het al november, het bericht dat de industrie en retail de vooraden aangevuldt hebben voor de kerst komt al heel kort bij.
  rara??

 • Tonnis

  Meneer Ramaker die stijgingen waar U over schrijft is per 100st. eieren,
  dus een stijging van 5 cent is maar een stijging van 0,05 cent per ei
  M.a.w. om kostprijs dekkend te kunnen werken is er een prijsstijging
  nodig van 200 cent per 100 st. eieren.

 • De Toekomst

  Er zijn en er blijven er teveel, DAT moeten we onder ogen zien!

 • koestal

  komen ze ook nog uit de Oekraine,waar geen welzijnregels zijn ?

 • bankivahoen

  Steeds meer koestal@ en daar zit het probleem! Als de EU dit niet aanpakt hebben we met z'n allen een groot probleem! Maar de EU en NL kennende, lacht men met deze gratis gekregen vorm van ijskoude sanering van de sector!

 • John Claessens

  Daarom moeten we met zijn allen de handen ineen slaan en niet als eilandjes opereren . Samen sterk met een geluid want het is in ieders belang .

 • huisverkoop

  10 cent voor een ei voor de kippeboer is toch niet teveel,kan hij tenminste gewoon investeren in dier en welzijn.
  Consument merkt daar niets van

 • Albertpluimvee

  Kun je zien wat de valse concurrentie uit Poolen doet. Ze moesten daar de legbatterij verbieden, KIJK MARJANNE TIEME van LEKKERDIER werk voor jou !! Ga maar lekker die Poolse kippetjes een beter leven geven, of durf je niet??

 • Albertpluimvee

  @huisverkoop je heb een nette prijs, 12 of 14 cent is ook netjes . Een stuk lager al de supermarkt met hun 18 a 20 en zelfs 23 cent per scharrelei.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.