Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Lage opbrengst borstkappen

De afzet van vooral zware borstkappen valt tegen. Daardoor daalt de basiscontractprijs voor volgende week met 1 cent naar 81 cent per kilo.

Vleeskuikenhouders moeten ervoor zorgen dat hun slachtdieren niet al te zwaar zijn (minder dan 2.400 gram). Kuikenbouten gaan ook wat moeizamer van de hand dan vorige week. De export van kuikenbouten naar Afrika komt daarentegen weer op gang.

Prognose: prijs lager.

Eén reactie

 • jp.bierema

  Afgelopen week zat er bij de Pluimveehouderij een bijlage waarin te lezen stond waar naar toe de Nederlandse slachterijen exporteren.
  Duitsland 28,5%
  Verenigd Koninkrijk 16,6%
  Afrika 12,6%
  Frankrijk 8,7%
  Bel/Lux 8,5%
  Totaal 74,9% wordt dus geexporteerd.
  Ik mis hierin het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal), hier wonen 47 miljoen inwoners en is aangesloten bij de EU. De pluimveeprijzen aldaar zijn aanmerkelijk hoger dan hier en met regelmaat lees ik de wekelijkse afzet van de slachterijen daar die vaak niet aan de vraag kunnen voldoen.
  Hebben onze slachterijen geen spaanstalige medewerkers in dienst?
  Wordt de markt door de spanjaarden afgeschermd?
  Is de afstand een probleem?

  In ieder geval hebben we deze week weer een prijsverlaging door de borstkappen. Nou dat kan er ook nog wel weer bij want het voer zakt toch dus wat maakt het uit. Graaien met die hap en elkaar snel weer de prijswijzigingen faxen, dan kunnen ze allemaal er weer een centje af doen.
  groetjes en tot de volgende week wanneer de prijs opnieuw gaat zakken.
  JP Bierema

Of registreer je om te kunnen reageren.