Pluimveehouderij

Achtergrond

Geringere opzet moet markt ontlasten

In de vleeskuikensector is alles er nu op gericht om de markt zo veel mogelijk te ontlasten. Het effect van de maatregelen wordt echter pas over enkele weken zichtbaar. Het probleem nu is dat er te veel aanbod is, terwijl de vraag juist is afgenomen.

De vleeskuikens groeien op dit moment goed en dat resulteert in een groter aanbod. Aan de andere kant ervaren verkopers van pluimveevlees dat er minder vraag is vanuit Engeland. Daarnaast heeft de Nederlandse export veel last van Polen in de afzet naar Zuid-Afrika.
Het gevolg is dat de vleeskuikenprijzen in Nederland onder druk blijven. De basiscontractprijs is met 0,5 cent gedaald naar 78,5 cent per kilo. De vrije prijzen blijven ondanks de afzetproblemen wel staan op het niveau van 83 tot 85 cent per kilo.
Prognose: prijsdaling zet door.

Of registreer je om te kunnen reageren.