Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuiken moeizaam prijshoudend verkocht

Het aanbod van vleeskuikens is groter dan de vraag. Bovendien valt de afzet van pluimveevlees nog tegen.

Normaal gesproken zou dit beter van de hand moeten gaan in deze tijd van het jaar. Slachterijen beperken het aantal slachtingen. Daardoor ontstaat het risico van oplopende gewichten. De basiscontractprijs blijft onveranderd op 83 cent per kilo. De vrije prijzen dalen met 5 cent naar 95 tot 97 cent per kilo.

Eén reactie

  • 1942 rinse

    Als senior vleeskuikenhouder en agr. bestuurder erger ik me elke avond aan de manier waarop ,,wakker dier' jullie product onder de aandacht wil brengen.
    Met de aanduiding ,,Plofkip 'willen ze dat AH en Jumbo stoppen met de verkoop van vleeskuikenproducten. Ze vragen donateur te worden om nog
    meer antiereclame te kunnen maken of moeten hun salarissen omhoog ?
    Het is bezijden de waarheid om elke keer dat ene zieke kuiken te laten zien. Ik weet dat er altijd wel een aantal van deze kuikens te vinden zijn,maar dit is zeer beperkt. Iedere goedgeaarde vleeskuikenhouder zal proberen om zijn of haar koppel een zo goed mogelijk leven te geven zodat het afgeleverde product in perfecte staat bij de fabriek aankomt. Dierhouders let op uw zaak anders gaat het de pelsdierenhouderij achterna. Laat je horen op de afdelings vergaderingen en zend ook massaal reakties per mail. Ze zijn met jullie portemonee bezig. Dit hoef je niet te pikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.