Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Klein aanbod houdt prijs kuikens overeind

Het aanbod van vleeskuikens is niet al te groot. Dat is voor vleeskuikenhouders een goede zaak.

De afzet van pluimveevlees loopt ook niet erg goed. Slachterijen kunnen geen extra aanvoer van dieren gebruiken. Door de krappe aanvoer veranderen de prijzen niet. De basiscontractprijs blijft 84,5 cent en de vrije prijzen 95 tot 97 cent per kilo. Als het aanbod stijgt, zal de prijs onder druk komen.

Prognose: prijs gelijk

Eén reactie

  • probe14

    En als het aanbod zakt zal de prijs omhoog schieten Derk . Les 1 in de economie. Mijn gevoel is dat de slachterij dat niet heeft ingefluisterd. Maar het gaat gebeuren, en snel ook: op naar de 1,10. Vleeskuikenhouders hebben minder geduld dan de varkenshouders en meer marktmacht. of de supermarkten nu willen of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.