Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen zitten in de lift

Een groeiende vraag naar eieren zorgt ervoor dat de prijsstijging voor eieren verder doorzet. Afgelopen week zijn de NOP-richtprijzen van de meeste sorteringen met 15 cent gestegen en voor deze week wordt opnieuw zo'n prijsstijging verwacht.

Begin vorige week verliep de handel eigenlijk heel rustig, maar in de tweede helft van de week kwam er toch meer vraag. De verwachting is dat de groeiende vraag zich deze week doorzet. Met name de industrie laat meer van zich horen. De verwerkers hebben in de zomer minder ingekocht vanwege de relatief hoge zomerprijzen. De afzet naar de supermarkten in Nederland verloopt vrij normaal. De exportvraag vanuit derde landen lijkt wat aan te trekken al valt het in deze afzet nog niet mee om de prijzen snel omhoog te krijgen.

Prognose: stijgende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.