Pluimveehouderij

Achtergrond

Stemming op eiermarkt lijkt iets vaster

De toon lijkt gezet, vanaf nu gaan de eierprijzen langzaam maar zeker weer omhoog. Het is zeker nog niet zo dat voor alle eieren en voor alle bestemmingen de prijzen weer omhoog gaan, maar het gemiddelde prijsniveau lijkt de opgaande lijn weer te pakken te hebben.

De industrie koopt op dit moment alleen het broodnodige. Daarnaast loopt de export naar derde landen moeizaam als gevolg van een stevige concurrentie. Aan de andere kant nadert het einde van de vakantieperiode en dan wil men de voorraden in de winkels weer aanvullen. Dit laatste zorgt er voor dat de stemming weer wat vaster begint te worden. Daarmee lijkt de afzet van eieren in verhouding tot voorgaande jaren toch redelijk soepeltjes de zomerperiode door te komen.

Prognose: licht hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.