Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Onderzoek naar haalbaarheid nieuw stalconcept

De Windstreek is nieuw stalconcept voor vleeskuikens. Er wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid ervan. Een enquête onder pluimveehouders moet hieraan bijdragen.

De Windstreek is een vernieuwend stalconcept voor vleeskuikens, ontwikkeld in nauwe interactie met de sector en maatschappelijke groeperingen. Verschillende bedrijven (waaronder InterChicken en Sommen) zijn op dit moment druk bezig met een studie om de technische en economische haalbaarheid van de Windstreek verder te kunnen inschatten. De bedoeling is om het concept vervolgens in de praktijk te realiseren. Daarbij wordt zowel naar de stal als de afzet gekeken.
Een enquête onder pluimveehouders draagt bij aan het haalbaarheidsonderzoek van de Windstreek. Pluimveehouders kunnen de
enquête hier invullen.
“Ook als u geen bouwplannen heeft, of zelfs niks ziet in de Windstreek horen we graag uw mening. U helpt er een initiatief mee, dat bijdraagt aan een positief imago van de sector als geheel. Aan het einde van de enquête kunt u ook gelijk aangeven of u op de hoogte wilt blijven van de vorderingen", zo zegt Bram Bos, een van de initiatiefnemers van het project.

Eén reactie

  • B bob

    Leuk voor bij een kinderboerdeij. Zet gewoon een voordelige serrestal neer en je hebt al genoemde voordelen ook. Als die in het landschap moet passen graaf je gewoon eerst een groot gat en gooi je de aarde om de stal als terp.

Of registreer je om te kunnen reageren.