Pluimveehouderij

Achtergrond 10 reacties

Grotere vraag naar eieren

Door het einde van de vakanties en de wat lagere temperaturen loopt de afzet van eieren in supermarkten goed. Retailers bestellen zodoende meer scharreleieren. Het aanbod blijft wat achter bij de vraag. Daardoor stegen de NOP-prijzen voor bruine kooi- en scharreleieren van 62 tot 63 gram vorige week met 20 cent naar €6,84 per 100 stuks.

De eierverwerkende industrie bestelt minder kooi-eieren dan zij normaal gesproken doet in dit seizoen. Zij vindt eieren relatief duur en bestelt alleen de hoognodige hoeveelheden. Door een klein aanbod stijgt de prijs van kooi-eieren ook en ligt op het niveau van scharreleieren. Landen buiten Europa hebben ook weinig belangstelling voor Nederlandse eieren, omdat zij die te duur vinden.

Prognose: prijs stijgt

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Dat zal niet veel beter worden voorlopig voor de die landen, hoop ik.

 • B bob

  Bijna is het voorbij voor de gruwlijke legbatterijen ! De verwerkende industrie zal steeds moeilijker kunnen verkopen dat ze bewust aan het veroorzaken van dierenleed meewerken ( ze geven zelfs de opdracht aan de producenten )

 • Wian

  de prijs op de markt van de eieren die door de pluimveehouders zelf worden vermarkt stijgt veel sterker dan de Nop er wordt weer een spelletje gespeelt onze vertegenwoordigers aan de leiband van de handel

 • grotepluimveehouder

  Het is allemaal niet makkelijk meer , ik heb de keuze voor kolonie huisvesting gemaakt en nu heeft mijn eierhandelaar gezegd dat hij mijn eieren niet meer wil, ik heb inmiddels 2 andere gebeld en ook die hebben geen interesse!!! hebben we dan eieren tekort in Europa??? ik denk van niet dit gaat de verkeerde kant op.

 • jan nederweert

  ikmoet je alsnog gelijk geven grote je hed goed inzicht

 • B bob

  Grote pluimveehouder, Kun je meer over jouw bedrijf vertellen.( Lokatie )

 • grotepluimveehouder

  ons bedrijf zit in zuid nederland , ik ga natuurlijk niet zeggen waar anders kan ik het dadelijk helemaal schudden met mijn eier afzet. hier in de buurt zitten er nog meer die hetzelfde probleem hebben.

 • grotepluimveehouder

  Jan, ik heb toch al eens eerder geschreven dat het erg goed is dat je in de wereld rond kijkt wat er gebeurd en daaruit conclusies gaat trekken. Als de buurman wel of geen stal bij bouwd of stopt met kippen is niet belangrijk we leven in een wereld handel. het doet mij goed dat je dat ook begint in te zien.

 • De Mol

  Het lijkt er op dat de verrijkte kooien ten opzichte van de legbatterijen een te kleine stap in de goede richting zijn voor de Maatschappij. Het is wel een hele efficiente manier van Veehouden ,daar ligt het niet aan.

 • bankivahoen

  De maatschappij zal het een zorg zijn hoe iets geproduceerd wordt,alleen de media ,een aantal ngo's en wat mensen die meer te besteden hebben roeren zich onder het mom van DE consument.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.