Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Basiscontractprijs vleeskuikens bereikt nieuw record

Ondanks een matige afzet van pluimveevlees stijgt de basiscontractprijs voor vleeskuikens volgende week met een halve cent naar 83 cent per kilo.

Dat is een nieuw record. De vrije prijs stijgt met 2 cent naar €1,02. De extreem hoge prijs is een gevolg van een krap aanbod van vleeskuikens. Door het warme weer is de uitval onder de dieren groter. De export van pluimveevlees naar Engeland valt tegen.

Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Wel een matige afzet van het vlees maar de prognose;prijs stijgt.
    Wat is dit voor een gezeur!!

  • kevindeboer

    Heeft er al iemand aan gedacht aan de huidige record prijs van het voeder+stookolie+electriciteit en deze stijgen nog wekelijks. Enkel die ze 6weken verzorgd gelijk zijn kinderen ziet zijn deel steeds enorm kleiner worden, dus de zogenoemde record prijs voor het vlees vind ik..sorry dikke zever!!!
    Niet lang meer of 11 11 11 kan de boeren in eigen land gaan steunen

Of registreer je om te kunnen reageren.