Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Druk op prijsvorming vleeskuikens neemt toe

De prijsontwikkeling in de afzet van vleeskuikens komt flink onder druk te staan. Oorzaak daarvan is dat de afzet van het vlees mede door de vakanties en de weersomstandigheden steeds moeilijker loopt.

De kans is dan ook groot dat de prijzen toch wat omlaag gaan. Misschien dat het mooie weer dat voor volgende week wordt voorspeld de druk op de prijzen nog iets kan verzachten. Voorlopig ziet het er naar uit dat de prijzen eerder omlaag gaan dan dat ze gelijk blijven.

Prognose: dalende prijzen.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Willen de heren slachters in oktober ook nog kuikens slachten??

  • probe14

    Slachterij zonder kuikens is snel hoopje roest

  • joannes

    Hou er rekening mee dat, op het moment de voerprijzen gaan stijgen, in het begin de prijzen onafhankelijk van de vraag, dus ook vakanties, zullen dalen om vervolgens te stijgen boven de huidige prijzen. Of het genoeg is om de hoger voerprijzen te compenseren hangt af van het aantal vleeskuikenhouders die ¨gedwongen¨ moeten stoppen. Uiteindelijk zal de verwerkings capaciteit ook een onderbezettings probleem gaan krijgen wanneer de voerprijzen werkelijk een ¨slachting¨ onder de vleeskuikenhouders zal initieëren. En... krijgt @info378 gelijk met: Een slachterij zonder kuikens is snel een hoopje roest! De Oost Europeese avonturiers zullen ze in de gaten houden, want daar is nog emplooi!

Of registreer je om te kunnen reageren.