Pluimveehouderij

Achtergrond 7 reactieslaatste update:2 jul 2012

Scharreleieren goedkoper, kooi-eieren duurder

door Derk Klein Kranenberg

 

Het aanbod van kleine scharreleieren sluit goed aan op de vraag. Daardoor blijven de prijzen van deze eieren gelijk. Van scharreleieren met een gewicht vanaf 49 gram is de aanvoer wat groter dan de vraag. Deze eieren leveren daardoor iets minder op. De NOP-notering voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 6 cent naar €7,49 per 100 stuks.

De eierverwerkende industrie koopt wat meer kooi-eieren. Kennelijk zijn sommige eiverwerkers door hun voorraden heen. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt zodoende met 5 cent naar €6,90 per 100 stuks. Eierverwerkers hebben grote moeite met het in hun ogen te hoge prijspeil voor eieren en kopen dus alleen de hoognodige hoeveelheden.

Prognose: prijzen gelijk.

Laatste reacties

 • lub tuf

  ik heb moeite met de te lage afzetprijzen van de industrie.
  als de prijs van ruwe olie stijgt wordt benzine enz. duurder.
  als de prijs van granen stijgt wordt het voer duurder.
  als de prijs van ijzererts stijgt wordt staal duurder.
  moet ik het nog uitleggen!

 • g.vd.a

  als je de benzine niet betaaltd kun je de auto bij de pomp achter laten
  als je het voer niet betaald geen volgende vracht.
  als je staal niet betaald stuurt de smid je weg
  als ze de eieren niet betalen geven jullie ze toch mee.
  leg mij dat eens uit.

 • jan nederweert

  ze betaalen de eieren wel maar gewoon te wijnig al er een overschot is heb ik daar geen probleem mee maar ik heb het idee dat dat op dit moment niet is en als de hen en het voer niet zo duur was hadden we nu een goede prijs maar door het duure voer is de hen bijna 1 euro duurder geworden dat is ongeveer 0.30 per ei en het voer bijn 10 cent duurder dat is ook 4 a 5 euro per hen dat is ook ongeveer 1.4 cent per ei dus de kostprijs is voor ons met ongeveer 1.7 cent gestegen dit heb ik niet helemaal doorbereekend maar is een schatting iets om over na te denken

 • Eierboer Zuid

  Benzine, granen of staal worden niet slecht na een paar weken. Je kan ze gemakkelijk een jaar opzij leggen. Eieren daarentegen blijven niet vers, en als het goed is komen er elke dag nieuwe bij. Zo simpel is het dus niet g.vd.a, vooral als de potentiële afnemers elkaar een beetje verstaan...

 • lub tuf

  eierboer zuid, hier in het noorden leggen ze de eieren voor industrie rustig een maand of wat op zij en de poeders nog veel langer,moet ik wel toegeven dat het hier gemiddeld wel een graadje kouder is.

 • Nokie

  G.vd.a heeft gelijk er wordt niets geleverd als er niets besteld wordt.jullie produceren eieren met alle bijbehorende kosten. Afzet ach dat zien we wel

 • g.vd.a

  eierboer zuid zo simpel is het wel eerst verkopen dan pas produceren. die handelaren en leveranciers beloven veel maar garanderen niets en jullie trappen daar allemaal in. eigenbelangadvies.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.