Pluimveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Rustige eiermarkt met onveranderde prijzen

Vraag en aanbod van eieren zijn goed met elkaar in evenwicht. Supermarkten bestellen redelijk wat eieren. Dat betekent dat consumenten daarvan behoorlijk wat kopen.

Het aanbod van eieren is niet groot door de omschakeling van traditionele kooien naar alternatieve huisvestingsvormen in Zuid- en Oost-Europa. Dat kleine aanbod houdt een prijsdaling van eieren bijna helemaal tegen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalde vorige week met 5 cent naar €7,46 per 100 stuks.

De opzet van nieuwe leghennen neemt toe in Nederland volgens het Productschap Vee en Vlees. Het schap heeft geen cijfers over de afvoer van oude leghennen. Daardoor is weinig te zeggen over de eierproductie.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • jan nederweert

  goede marktanalyse het kan nu de goede kant op naar 1 juli

 • grotepluimveehouder

  laten we hopen dat het na 1 juli peperduur wordt , kunnen we wel gebruiken bij deze hoge voer prijzen.

 • heico1

  Marktanalyse inderdaad beter maar; heb ik het mis of is de prognose altijd wat de eieren de afgelopen week hebben gedaan....

 • jan nederweert

  ja dat klopt maar het aanbod van de eieren is niet groot en dat is gunstig voor de komende week iets meer vraag en er is geen vooraad meer

 • lub tuf

  er is nog steeds een groot te kort aan eieren,laat je niks wijs maken door al die farizeers en tollenaren die profiteren van van een slechte marktstemming.

 • wel

  het is nu niet meer te houden. de laatste kooikippen gaan vertrekken en ook veel ruikoppels gaan plaats maken.de prijsstijging gaat sneller komen dan je verwacht. wat hierna komt ?? ik hou mijn hart vast.

 • jan nederweert

  ik wilde mijn kippen al weg doen voor de slacht maar laat ze nog ff eieren produceeren

 • grotepluimveehouder

  ik hield mijn hart vast naar aanleiding van bovenstaande berichten ,maar de stijging valt tegen!! De kleine eieren zakken door geheel europa als een speer , dit zal wel komen door het feit dat er enorm veel jong spul aankomt. Dit is meestal het voorteken van een slechte periode. Laat ons hopen deze keer niet.

 • tyg

  grote pluimveehouder er gaat ook zeer veel weg dit moment en de komende tijd. kijk maar naar de slachtprijs die is meer dan gehalveerd.slachterijen draaien opvolle kracht.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.