Pluimveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Eieren goedkoper door warm weer

De eierprijzen daalden vorige week iets door het warme weer. Consumenten gingen daardoor volop barbecuen en aten zodoende minder eieren.

Leghennenhouders willen hun eieren zo snel mogelijk kwijt met de warmte. Desondanks is het aanbod niet groot. Dat zal nog tot eind dit jaar zo zijn. De ombouw van traditionele legbatterijen naar alternatieve huisvestingssystemen in Zuid- en Oost-Europa gaat nog niet zo snel als deskundigen eerder dachten. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalde met 22 cent naar €7,51 per 100 stuks. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren 28 cent lager op €6,55 per 100 stuks. Eierverwerkers vinden eieren nog te duur en kopen maar mondjesmaat in.

Prognose: de prijs daalt.

Laatste reacties

 • grotepluimveehouder

  Beste Derk , ik raak langzamerhand de weg kwijt!!! Gisteren las ik in de boerderij dat er volgens jou na de zomer meer aanbod komt dan vraag? Welk artikel is nu juist ????????????

 • heico1

  k ben de redenatie ook kwijt hoor, zelfs nog los van tegenstrijdige artikelen. Dan lees je de analyse nog eens... De eierverwerkers zullen toch een keer weer eieren moeten kopen, het aanbod is nog steeds laag én het is kouder, ik zeg prognose: de prijs stijgt!

 • hem

  grote pluimveehouder, na de zomer komt er een zeer groot aantal jonge hennen in productie, vandaar de redenatie dat er meer aanbod komt. maar er wordt vergeten dat er dan ook plaats gemaakt moet worden door oude hennen.
  dus veel eieren van het zelfde fomaat tegelijk maar de totale productie blijft gelijk. dit is echter geen garantie voor de prijszetting waarschijnlijk stemingmakerij om de prijs te drukken.

 • jan nederweert

  ze hebben ook ooit geschreven dat er met barbecuen meer souzen nodig waren. en dat er dan ook meer vraag naar eieren was. en grote pluimveehouder na de zomer dat is gewoon afwachten hoe het loopt .het gaat over nu

 • lub tuf

  het aanbod was de afgelopen maand te ruim, in mei leggen alle vogels namelijk een ei.nu is het juni en dat betekend eieren te kort in de europese unie.

 • heico1

  ja en in juli moeten er nog meer kippen uit de kooi, dat is voor de eierprijs ook mooi;
  in augustus een goede prijs dus!

 • jan nederweert

  we hebben ook goede ei prijs nodig ,het voer en de kip worden ook duurder

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.