Pluimveehouderij

Achtergrond 18 reacties

Scharreleieieren iets duurder

De afzet van scharreleieren loopt goed bij supermarkten. De vraag naar deze eieren is iets naar vorgen gehaald door Hemelvaartsdag. Daardoor steeg de NOP-notering voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram vrijdag met 15 cent naar €8,08 per 100 stuks. Dat is ruim 2 keer zoveel als een jaar geleden. Het aanbod van eieren zal de komende maanden toenemen door het opzetten van veel jonge leghennen.

De eiproductenindustrie koopt maar bescheiden hoeveelheden kooi-eieren. Zij vindt het prijspeil van eieren veel te hoog. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren daalde vrijdag zodoende met 15 cent naar €7,08 per 100 stuks. Een jaar geleden lag die prijs nog op €3,39 per 100 stuks.

Prognose: scharrelei duurder en kooi-ei goedkoper

Laatste reacties

 • pet

  derk, er wordt verlopig maar montjesmaat opgezet,vanaf aug/ sept zal er meer opgezet worden, echter zal er geen grote toename zijn van het aantal dieren. de verdeling van opzet is niet meer over het jaar verdeelt, maar met pieken en dalen het zou je sieren als je je eens iets beter liet informeren en niet allen maar schrijft wat je door de prijsbepalers wordt ingefluistert laat staan de vergelijking van de prijzen van een jaar geleden.

 • bankivahoen

  Er wordt zeer beperkt opgezet als gevolg van broedei tekort in EU.Eiertekort zal niet snel opgelost zijn!Prijzen blijven goed op niveau dit jaar!Jammer voor de verwerkingsindustrie,er gaan er nog omvallen die verkeerde leveringscontracten ondertekent hebben!

 • Roelofsn

  Zit een dubbeldooier in de titel

 • Almagro

  Ok, Roelof Zuidwolde. Nou zie ik hem ook, koste me zeker vijf minuten. Maar dubbeldooiers geven meestal goede koppels! Laten we het daar maar op houden.

 • jan nederweert

  vandaag amsterdanse noteering een min tussen de min 0.30 en 0.50 niet normaal zoveel eieren zijn er niet over mischien valt de nop mee ff afwachten

 • grotepluimveehouder

  Beste Jan,
  in de afgelopen tijd heb ik al jullie jubel berichten voorbij zien komen, en ik merkte daarbij al op dat jullie in een kleine wereld leven en absoluut niet weten wat er zich in de echte wereld afspeelt!!!De consumptie is 20 % terug door de hoge prijzen , de importen vanuit buiten europa zijn volop aan de gang en de inlegcijfers vliegen omhoog!!!!De vrouwen gaan blood dus de handel raakt dood.
  Dat is de echte wereld!!!

 • Bussemakers

  Beste grotepluimveehouder,
  wat hebben inlegcijfers van nu te maken met eierprijzen van nu.

 • jan nederweert

  ja ja en jij bent een grote pluimveehouder die de eieren te duur vind raar maar waar

 • bankivahoen

  Consumptie is zelfs licht gestegen,dus eerst je huiswerk doen Grotepluimveehouder!Eieren eten mag weer en is zelfs hip bevonden in vrouwenbladen als Libelle en Margriet!

 • Almagro

  De meeste grote afnemers zijn ook grote pluimveehouders, dus ´grote pluimveehouders`zouden er goed aan doen hun werkelijke naam te gebruiken, anoniem kun je alles roepen.
  Met vr gr,
  Zents Ruurlo

 • keutelboertje

  het enige wat ik spanend vindt is hoeveel de notering hoger is dan vorig jaar daar heb je teminste wat aan (of mag derk dit allen gebruiken van zijn bronnen om de pluimveehouders rustig te houden).
  de reactie van de grote pluimveehouder is wel waarheid alleen meent hij dat hij meer is dan een 'echte' kippenboer , dat maakt hem wel een grote stumper!!!

 • grotepluimveehouder

  Natuurlijk wil ik ook hoge prijzen , en ik maak me zorgen over de
  ontwikkelingen in de markt dat was het verhaal

 • jan nederweert

  je hebt gelijk Zents zet je naam er eens bij grotepluimveehouder
  jan kluskens nederweert

 • jan nederweert

  lees je eerste bericht eens grote pluimveehouder het slaat nergens op wat je nu schrijft

 • lub tuf

  er is nog steeds een groot tekort aan eieren,wereldwijd.
  en ik preek niet voor eigen parochie.

 • jan nederweert

  waar blijft de marktanalyse van deze week

 • keutelboertje

  analyse deze week: de prijs ligt 3.84 hoger dan een jaar geleden.
  alhoewel er een enstig te kort is aan kwaliteitseieren is het de Nederlandse Organisatie van Pakstations (NOP) toch gelukt om om een prijsdaling te bewerkstelligen. dit onder aanvoering van ingevoerde eieren die in eu ilegaal geproduceert zouden worden.kwaliteit minimaal tot geen.
  @jan: met andere woorden geen analyse is ook wel eens een keer rustig.

 • grotepluimveehouder

  Ik las net dat derk in de boerderij krant zwaar weer voorspeld voor ons als pluimveehouders

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.