Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reactieslaatste update:6 apr 2012

Agrifirm lanceert voerconcept WellCome

Een goede start is essentieel voor gezonde dieren en daarvoor heeft Agrifirm het nieuwe voerconcept WellCome gelanceerd.

Reductie van antibiotica staat hoog op de agenda van de vleeskuikensector. De reductie staat of valt echter bij gezonde kuikens, zieke dieren verdienen immers adequate behandeling. Een goede start is essentieel voor gezonde dieren en daarvoor heeft Agrifirm het nieuwe voerconcept WellCome gelanceerd. Een volledig doorontwikkelde pre-starter én een managementconcept. Sectormanager Erlend Beltman: ,,Bij het voer staat de nutrientenbehoefte van het kuiken centraal, maar we willen de pluimveehouders middels onze specialisten ook uitdagen om hun management te verbeteren. Secuur sturen en intensief meten om te weten wat je exact bereikt in de stal.’’
Het voer in meelvorm voor op het kuikenpapier verhoogt de gezondheid en vitaliteit van de vleeskuikens. Een speciale verhouding van aminozuren bevordert een snelle absorptie van de dooierrest en verhoogt hiermee de weerstand. De hoeveelheid zetmeel en eiwit is specifiek afgestemd op kuikens van 1 tot 2 dagen oud. Zo’n 15 tot 20 gram per kuiken is voldoende om de dieren aan de gang te krijgen, een extra investering van ongeveer 1 cent per kuiken. Het voer levert een lagere uitval, betere ontwikkeling van karkas en maag-darmstelsel, gezondere kuikens en een hogere uniformiteit in het koppel op. In het adviestraject wil Agrifirm de pluimveehouders helpen sturen in het management. Het voer gaat gepaard met adviezen voor de ideale opvang en registratie- en hokkaarten, waarmee de pluimveehouder wordt uitgedaagt om de informatie ook echt in de stal in te winnen. Kijk ook op www.agrifirm.com/wellcome.


Laatste reacties

  • pdenh1

    Als vroegere mengvoederfabrikant - Koudijs- doet het mij genoegen te constateren, dat er een continue drang is om het voer te verbeteren, rekening houdend met rendement, dierwelzijn, milieu, consumentwens , kortom, dieren en consumenten tot hun recht te laten komen, met een goede en blijvende uitgangspositie voor de agrarische producent.

  • jp.bierema1

    Weer een cent duurder lees ik? En nog weer meer begeleiding? Krijg je er een koffiemachine bij? Dat Agrifirm pas in 2012 het ei van Columbus ontdekt!

Of registreer je om te kunnen reageren.