Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reactieslaatste update:19 apr 2012

Redelijke vraag scharreleieren

Door een groot aanbod van (middel)zware eieren gaan de prijzen daarvan fors onderuit. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 81 cent naar € 8,02 per 100 stuks. Dat is nog steeds € 3,48 meer dan een jaar geleden.

Bij supermarkten is de vraag naar scharreleieren redelijk na Pasen. Voor dat feest hebben zij veel eieren verkocht, zodat zij hun voorraden weer aan moeten vullen. Door het grote aanbod kunnen zij de prijzen toch drukken. De aanvoer van lichte eieren is minder groot, zodat de prijsdaling daarvan beperkt blijft.
Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren 38 cent lager op € 7,74 per 100 stuks.
Prognose: prijs daalt.

Laatste reacties

 • v.d.Velden

  3,48 euri meer als vorig jaar volgens mij moet er staan al meer dan 4,5 euri gezakt door toedoen van de gezamelijke koffiebar

 • jan nederweert

  gelukig zijn er niet zoveel eieren in vooraad als vorig jaar

 • convoi

  brabant z-o bij die zelfde koffiebar is ook besproken dat het een beetje vervelend is om 3 weken onder de kostprijs te werken, ze gaan (proberen) om hier voor jullie niet te ver onder te gaan de komende 20 maanden. groet de koffiejuffrouw.

 • jan nederweert

  vraag en aanbot maakt de prijs dat was vorig jaar en dat is dit jaar niet anders

Of registreer je om te kunnen reageren.