Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenprijs wil maar niet aantrekken

De prijzen van vleeskuikensstijgen volgende week niet. De basiscontractprijs blijft 77 cent en de vrije prijzen 88 cent tot 90 cent per kilo. De afzet van het vlees van lichte kuikens (tot 2.400 gram) loopt goed, maar de borstkappen en kipfilet zijn moeilijker te verkopen.

Pluimveeslachterijen dringen er daarom op aan bij vleeskuikenhouders om hun dieren niet te zwaar af te leveren.
De gelijkblijvende prijzen zijn een tegenvaller voor vleeskuikenhouders. De LEI-prijs voor vleeskuikenkorrel met afzetcontract stijgt voor februari met 20 cent naar € 37,90 per 100 kilo exclusief btw. Dat is 5 cent per 100 kilo meer dan een jaar geleden.
Prognose: de prijs blijft gelijk.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.