Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Schippers zint op maatregelen tegen campylobacter

Den Haag – Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) komt voor het einde van het jaar met aanvullende plannen voor het terugdringen van campylobacter.

Zij stelt dat er door de consumptie van pluimveevlees nog steeds risico’s bestaan op besmetting met de bacterie. ”Ik erken dit probleem en acht dit een zeer ongewenste situatie”, schrijft zij aan de Tweede Kamer. Eerder dit jaar sloot Schippers al een convenant met sectororganisatie Nepluvi over deze kwestie.
Wel geeft de minister aan dat het aantal besmettingen in Nederland met 38 procent ver onder het Europese gemiddelde van ruim 75 procent ligt. Niettemin blijkt uit onderzoek van het RIVM dat in 2009 14 mensen stierven na het eten van pluimveevlees.

Eén reactie

  • Willem1962

    Er stierven 14 mensen in Nederland in 2009 na het eten van pluimveevlees en dan moeten er maatregelen genomen worden? Als mensen eerst eens vakkundig hun voedsel leerden koken en bewaren dan komen we al een heel end denk ik. Ten tweede, hadden deze mensen al niet een ander bijkomend gezondheids probleem? Ik wil hierbij niets afdoen aan het verdriet welke hun nabestaanden heeft getroffen, echt niet. Maar volgens mij komen er meer mensen om in het verkeer per jaar dan deze 14 door een besmet stukje kippenvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.