Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Scharrelei duurder en kooiei goedkoper

De eierverwerkende industrie staat het water tot aan de lippen. De prijzen van kooi-eieren zijn de afgelopen weken zo sterk gestegen, dat de verwerkers in grote financiële problemen komen.

Eierverwerkers kunnen de hogere inkoopprijzen voor eieren op korte termijn niet doorberekenen aan hun klanten, omdat zij daarmee langdurige prijsafspraken hebben. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram daalt deze week zodoende met € 1,22 naar € 10,66 per honderd stuks. Dat is nog altijd een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.
De vraag naar scharreleieren is goed met Pasen in aantocht. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren 35 cent hoger.
Prognose: de prijs daalt.

Laatste reacties

  • lub tuf

    een tekort aan eieren en de prijs daalt met ruim 10 % . hoezo geen kartel!

  • Tonnis

    Prognose: de prijs stijgt

  • rodenburgseierhandel

    Moeten ze maar geen langdurige afspraken maken!!! Of ze moeten risico nemen. Op de aandelen beurs kun je ook niet zeggen dat de koers maar moet stijgen want anders verdienen de aandeelhouders niets. Mij is geleerd te verkopen op basis van je kostprijs (inkoopprijs). Als je die niet weet dan moet je gokken en dan gok je wel eens verkeerd. Jammer dan. Is de fout van de eierverwerker en niet van de pluimveehouder. Nu krijgt de pluimveehouder minder voor zijn eieren dus wie moet uiteindelijk de rekening betalen van het risico wat de eierverwerker neemt? Te gek toch!

Of registreer je om te kunnen reageren.