Pluimveehouderij

Achtergrond 441 x bekeken

Lichte onderdelen vleeskuikens gevraagd

De afzet van de lichtere onderdelen (filet en poten) van het vleeskuikenkarkas loopt goed.

Voor de zwaardere delen zijn minder gemakkelijk kopers te vinden.
Pluimveeslachterijen dringen er bij vleeskuikenshouders dus op aan om hun dieren op een levend gewicht onder 2.400 gram af te leveren. Met de huidige hoge prijzen van vleeskuikenvoer hebben zij daar geen moeite mee.
Door de goede verkoop van lichte onderdelen van het pluimveekarkas stijgt de prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens volgende week met 2 cent naar 90 tot 92 cent per kilo. De basiscontractprijs blijft nog onveranderd op 77 cent per kilo. Dat is 1 cent minder dan een jaar geleden.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.