Pluimveehouderij

Achtergrond 1448 x bekeken 4 reactieslaatste update:19 mrt 2012

Eierprijzen stijgen niet of nauwelijks meer

De afzet van eieren loopt wat rustiger. De hectiek van een week geleden is grotendeels voorbij. Supermarktketens bestellen wat minder eieren.

Alleen voor Pasen kopen sommige bedrijven al wat eieren in. De prijzen van scharreleieren stijgen daardoor nog maar weinig. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren bij de NOP met € 11,94 per 100 stuks 6 cent hoger dan vorige week. Daarmee is het record van vorige week iets verbeterd. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de prijzen meer dan verdubbeld.
De eierverwerkende industrie koopt mondjesmaat eieren, ondanks geringe voorraden. De NOP-prijs van bruine kooi-eieren blijft dan ook gelijk op € 11,88 per 100 stuks.
De hoge eierprijzen zullen nog enkele maanden aanhouden. Het aantal Europese leghennen lag in februari van dit jaar met 314 miljoen stuks 8,1 procent ager dan in dezelfde maand van 2011.


Prognose: de prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • cebe19ap1

  Kan iemand mij geruststellen dat we ondanks deze hoge eierprijzen toch niet een beetje voor de gek worden gehouden. Duitsland, Frankrijk en Belgie hebben minimaal 1,5 cent hogere eierprijzen!!

 • lub tuf

  natuurlijk kan ik je geruststellen. de consumptie eieren barronnen uit wehl,ochten en veen waken over jouw bankrekening.

 • Plaggenhoef2012

  daar moet je niet van afhankelyk zyn er moet meer vrye handel zyn

 • hans1961

  het zou zo maar kunnen zijn, dat het tekort aan eieren in ons land wordt veroorzaakt door het feit dat onze eierhandelaren de eieren rechtstreeks vanuit de boer naar het buitenland rijden, daar krijgen ze dus minimaal anderhalve cent meer.... hoezo grote verliezen bij deze mannen ???
  ondanks de nu aangename prijzen voor ons pluimveehouders, heb ik de afgelopen 2 jaar meer onder kostprijs gewerkt, dan erboven.
  ik weet niet hoe het bij mijn collega's is, maar ik heb financiëel gezien nog best wel een gaatje te vullen...

Of registreer je om te kunnen reageren.