Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Week 8: tamelijk vriendelijk marktbeeld eieren

De vraag en bestellingen van eieren blijven goed doorlopen en lijkt zelfs nog wat te verbeteren. Dit is een beeld dat eigenlijk over de gehele linie zichtbaar is, want zowel de retailers in Nederland als Duitsland en ook de industrie zijn behoorlijk actief.

 

Volgens de meeste pakstations zou de consumptie van eieren in Nederland en Duitsland op een hoog peil moeten liggen en komen nu ook ververijen en kokerijen steeds meer in beeld.

 

Opvallend is dus, dat ook de eiproducten industrie steeds actiever wordt en dat is opmerkelijk, want de eieren worden er de laatste tijd zeker niet goedkoper op. Vermoedelijk loopt het bij de verwerkers aan de afzetkant ook wat beter en is men inmiddels zo’n beetje door de voorraden heen.

 

Enigste tegenvaller op de markt van eieren, is de kooplust van derde landen, want die neemt steeds verder af, als gevolg van de alsmaar verder oplopende prijstendens.

 

Desalniettemin, een tamelijk vriendelijk marktbeeld.

Anja Onstenk

Laatste reacties

  • awic.bv1

    tamelijk= behoorlijk maar niet uitzonderlijk. Lijkt mij niet zo goed geformuleerd wanneer de prijzen met ruim 20% stijgen in 1 week.

  • Filiep

    Er is een structureel tekort aan legkippen in de ganse EU, door de nieuwe reglementering in voege sinds 1/1/2012. Deze situatie zal zeker aanhouden tot zomerperiode als er geen import wordt toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.