Pluimveehouderij

Achtergrond 463 x bekeken

Week 7: redelijk vriendelijk marktbeeld eieren

De markt van eieren vertoont deze week, zoals een aantal pakstations meldde, een wat wisselend beeld. Wanneer men naar de vraag van eieren kijkt, moet deze gezien het aantal bestellingen zeker dik in orde zijn en daarnaast vertonen ook de prijzen verder stijgende tendensen. Tot zover voor wat de pakstations betreft geen probleem dus.

De moeilijkheden zitten een beetje bij het al dan niet leveren op contract. De leveranciers die zich op de vrije markt begeven zullen het beslist niet slecht doen, maar als men aan lopende contracten vastzit zal men daar zeker anders over denken.

De eiproducten industrie koopt slechts het hoognodige en dat zal zeker veroorzaakt worden door het huidige prijspeil, want daar zal men zo langzaamaan wel wat problemen mee hebben. Voorlopig teert men dus vooral in op nog bestaande voorraden, maar het kan bijna niet anders, dan dat men de komende weken toch wat actiever zal gaan worden.

De vraag vanuit derde landen is er uiteraard nog wel, maar gezien het steeds verder stijgende prijspeil, haken veel van deze landen al snel af. Daarnaast hebben de pakstations op dit moment dus zeker niet te klagen over de bestellingen van de Nederlandse retailers en die vanuit de ons omringende EU landen en dat betekent dat derde landen voor een aantal pakstations al snel van minder belang zijn.

Het aanbod van eieren zou op zich nog wel voldoende zijn om aan de lopende vraag tegemoet te komen, maar sommige pakstations hadden wel het idee dat de kortstondige strenge vorstperiode van de afgelopen weken zeker op Europees niveau, invloed op de productie heeft gehad.

Samenvattend; deze week een redelijk vriendelijk marktbeeld, met omvangrijke bestellingen, oplopende prijzen en dito consumptie.

PPE

Of registreer je om te kunnen reageren.