Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Prijs vleeskuikens met moeite overeind

Alle prijzen voor vleeskuikens blijven volgende week met moeite overeind.

Alle prijzen voor vleeskuikens blijven volgende week met moeite overeind. De basiscontractprijs blijft 77 cent en de noteringen van niet-contractgebonden dieren 88 tot 90 cent per kilo. De verkoop van pluimveevlees loopt redelijk door acties bij supermarkten. Alleen zware borstkappen gaan nog steeds uiterst moeizaam van de hand. Daardoor gingen in de pluimveevleessector enkele stemmen op om de prijzen iets te verlagen. Het aanbod van vleeskuikens neemt volgende week bovendien naar verwachting toe. Vleeskuikenhouders moeten de gewichten van hun slachtdieren dan ook goed in de hand houden (onder 2.400 gram levend gewicht).

Of registreer je om te kunnen reageren.