Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs kooi- en scharreleieren weer gelijk

Door het koude weer stegen de eierprijzen in de afgelopen week flink. Consumenten bestellen volop eieren, ondanks het Carnaval. Ook de verwerkende industrie laat zich niet onbetuigd en koopt flink in om haar voorraden weer aan te vullen.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren steeg deze week met €0,45 naar €7,88 per 100 stuks. Dat is €3,37 meer dan een jaar geleden. Bruine kooi-eieren noteren bij de NOP €0,74 hoger op €7,88. Dat is €3,65 meer dan half februari van 2010.
Door de sterkere stijging van de noteringen van kooi-eieren ten opzichte van die van scharreleieren, zijn de NOP-prijzen van beide soorten gelijk. 
Prognose: prijs stijgt.

Derk Klein-Kranenberg

Laatste reacties

  • kipetje

    het tekort zit hem in de aanvoer en dat zal verlopig nog niet opgelost zijn.
    niet alleen in de oosteurpese landen hebben de kippen te leiden gehad van het koude weer maar ook hier in west europa (mindere mate). waarom de nop niet harder corigeert ten op zichte van de overige noteringen blijft vreemd. kwalitatief de beste eieren van het continent voor de laagste prijs.

  • kipetje

    derk zou je de prijs van de overige noteringen willen vergelijken in je verslag daar kan de pluimveehouder misschien meer voordeel mee doen dan vergelijken met de prijs van een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.