Pluimveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Geen kerstpiek voor eieren

Eierpakstations geven een wisselend beeld voor de afzet van eieren. Sommigen melden dat de vraag voor de kerst groot is bij binnen- en buitenlandse retailers. Anderen spreken van een rustige handel.

Wat de prijzen betreft is zeker geen sprake van een kerstpiek. De NOP-prijzen voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram dalen met 44 cent naar €8,16 per 100 stuks. Drie weken geleden lag die opbrengst nog op €8,72. Voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteert de NOP 47 cent lager op €7,42 per 100 stuks. Twee weken gelden brachten die eieren nog €8,35 op.

Het aanbod van eieren voor de retail is groot genoeg, omdat de verwerkende industrie grotendeels gesloten is. Zij heeft de productie voor de kerst al lang achter de rug en maakt zich op voor de afzet voor Pasen.

Laatste reacties

 • Henk uit limburg

  Derk begint bij te leren hij waagt zich niet meer aan een prijs prognose , erg slim! De realitiet is dat de komende 2 weken erg gebroken weken zijn en dan hopen de eieren zich weer op , ik moet vanaf maandag van mijn handelaar weer op pulp verpakking gaan draaien omdat hij denkt dat hij anders op 1 Januarie al door zijn voorraad kunstof verpakking heen is. Dit is volgens mij geen goed teken, ik hoop dat het goed komt richting pasen.

 • pieterfranken1

  Geen kerstpiek? Wel elke dag eieren halen van kippen van 79 weken oud. Toch wel ietwat vreemd. Voor drie pallets een eind rijden.

 • Boer Piet

  Henk ,

  Alles komt goed.
  Richting Pasen worden de eieren altijd duurder , dus waarom zou dat dit jaar anders zijn ?!

 • Eggies

  Boer Piet ,

  Omdat we nu meer kippen in de EU hebben en omdat we dit jaar al een hoge prijs hebben.

  Als ik in de markt luister is dit ook de mening van de grote eiprodukten fabrieken , want die sluiten verkoopkontrakten af op een prijs die ver onder het huidige nivo ligt.

  Die gokken dus blijkbaar op dadelende prijzen en een lage zomer.

 • lub tuf

  eggies,dan sluiten ze die contracten met zichzelf af zeker.als je als pluimveehouder nu een contract afsluit ver onder het huidige niveau krijg toch echt een probleem omdat je voerkosten het komende jaar hoger liggen dan het afgelopen jaar.

 • Eggies

  lub tuf
  Ik denk dat ze de inkoopkontrakten vrij laten en hier dus vol in het risico lopen.
  Kan me namelijk niet voorstellen dat pluimveehouders of andere partijen de scharrel eieren verkopen voor Euro 0,9000 Kg voor een heel jaar.

 • grotepluimveehouder

  Voor €0,85 bodem wil ik mijn kooi eieren wel voor 2 rondes verkopen, voer gaat komende zomer ook veel zakken!! Als je slim inkoopt teminste, maar jullie collega pluimveehouders kijken alleen naar opbrengst jemoet het in dekosten zoeken daar hebben we namelijk zelf grip op !!! 2013 kan nog wel eens een jaar met veel uitdaging worden !!!!!

 • Boer Piet

  Mooi is dat. Zo zullen we de prijs nooit hoog kunnen houden.
  Vandaag blijkbaar in Duitsland ook de notering gezakt met meer dan Euro 0,10 per Kg.
  Zo heeft het weinig zin meer natuurlijk.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.