Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vraag naar scharreleieren stijgt

De vraag naar scharreleieren neemt toe bij supermarkten. Zij beginnen in te kopen voor de kerstdagen. Omdat die midden in de week vallen, ligt de eierhandel in die week grotendeels stil. Afnemers halen hun bestellingen daardoor naar voren.

Het aanbod van scharreleieren is wat groter. Er komen zelfs eieren op de Nederlandse en Duitse markt uit Noord-Europese landen, zoals Finland en Denemarken. Desondanks stijgt de NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met 50 cent naar €8,72 per 100 stuks. Dat is €1,68 meer dan een jaar geleden.

De eierverwerkende industrie koopt rustig in. Zij vindt eieren vrij duur. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren stijgt met 18 cent naar €8,35.

Prognose: de prijs stijgt.

Eén reactie

  • grotepluimveehouder

    Als ik dit zo zie dan zijn weer mooi bij de poten genomen door de grote mannen die de prijzen bepalen in Nederland. Vorige week was de 'amsterdam 'week en dan gaat de prijs extreem omhoog en een week later weer doodleuk naar beneden!! Het wordt de hoogste tijd dat daar iets aan gedaan gaat worden door onze voorgangers van NOP en NVP?

Of registreer je om te kunnen reageren.