Pluimveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Vraag eierverwerkers valt tegen

De vraag van de verwerkende industrie naar eieren zou in deze tijd toe moeten nemen voor de productie van lekkernijen voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Dat is dit jaar niet het geval. Eierverwerkers houden zich heel rustig met hun inkopen.

Sommigen hebben in het voorjaar met de hoge eierprijzen contracten afgesloten met Zuid-Amerikaanse producenten voor de levering van eipoeder voor deze periode. Zij hebben op dit moment zodoende minder eieren nodig. Dat drukt de prijzen. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt zodoende met 8 cent naar €8,12 per 100 stuks.

Bij supermarkten is de vraag naar eieren zeker niet slecht. Zuinige consumenten vervangen vlees wel eens door eieren.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • lub tuf

  er komt helemaal niets uit zuid-amerika, dat gaat allemaal naar mexico.
  Derk 'de spreekpop van ome joop' Klein Kleinkranenberg.

 • de4de

  die anders spreekpop van ome joop 'dhr mijs'heeft hier voor een tijd terug nog verteldt dat er geen import was van dergelijke goederen. vreemd

 • Eggies

  Import vanuit derde landen is er op dit moment volgens mij ook niet. Deze eieren / produkten gaan naar andere bestemmingen , zoals Mexico. Volgens een lezing in Düsseldorf (heb ik gekregen van een handelaar) , komt er wel meer produktie aan en zal de eierprijs dalen.
  Wat een onzin , de manipulatie machine draait op volle touren.
  Ik ga er nog steeds van uit dat we hoge prijzen krijgen tot de pasen.
  Mijn handelaar wil mij anders doen geloven , maar die zal wel te goedkoop verkocht hebben voor volgend jaar.

 • De Toekomst

  Er komt zeker meer produktie, In belgie zijn nog aan de lopende band open dagen. en de pluimvee service bedrijven hebben het stervens druk met enten etc. dus die komen allemaal over een tiental weken. Maar je kunt wel afgeven op de handel maar het is gewoon vraag en aanbod. Veel zal afhangen wat er in zuid europa gebeurd wat daar de batterij stallen leeg vallen.

 • Eggies

  Zuid Europa heeft blijkbaar weer een speciale regeling getroffen (dat word in ieder geval beweerd). Italie zou de oude kooi mogen laten staan tot 31.12.2013 mits de eieren in Italie verwerkt worden. Hoezo 1 Europa.
  Wij worden daar weer de dupe van en lopen zelf wel voorop , wie is hier gek ?

 • Eggies

  Amsterdam = gelijk gebleven.
  De prognose klopt , goed bezig. Hopenlijk is de prognose voor volgende week stijgend !!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.