Pluimveehouderij

Achtergrond

Kwetters vierde 65-jarig bestaan

Eierhandel Kwetters Eieren in Veen (N-B) vierde vorige week vrijdag het 65-jarig bestaan.

Legpluimveehouders/leveranciers en andere relaties waren uitgenodigd om daarvan getuige te zijn, onder het genot van een drankje en een winterse maaltijd. Zij kregen ook een rondleiding in een van de productiehallen door een van de medewerkers.
Bij vertrek kregen de bezoekers een boek waarin de geschiedenis van het bedrijf is verwoord en verbeeld. Kwetters Eieren is in 1947 opgericht door Gerrit Kwetters, de opa van Gerrit en John Kwetters die nu de directie vormen. Het bedrijf geniet (bij het grote publiek) bekendheid met het 4 Granen Ei, waarvoor het bedrijf fors reclame maakte, iets dat in die tijd – midden jaren tachtig – nieuw was voor de eierhandel.
Eerder dit jaar vierde Kwetters het jubileum in de bedrijfsvestiging in Ede – gelijktijdig met de ingebruikname van de supersnelle Kwettro-sorteermachine (die twintig eieren per seconde kan inpakken) – en medio dit jaar in de Duitse vestiging in Hötensleben.

Foto

  • Bezoekers van de open dag bij Kwetters Eieren kregen een rondleiding door een van de bedrijfshallen waar de eieren worden gesorteerd en ingepakt 
foto: Hans Bijleveld

    Bezoekers van de open dag bij Kwetters Eieren kregen een rondleiding door een van de bedrijfshallen waar de eieren worden gesorteerd en ingepakt foto: Hans Bijleveld

Of registreer je om te kunnen reageren.