Pluimveehouderij

Achtergrond 1007 x bekeken 6 reacties

Afzet scharreleieren loopt goed

De afzet van scharreleieren trekt wat aan. Consumenten kopen redelijk wat van dit product. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren stijgt vrijdag zodoende met 17 cent naar €8,20 per 100 stuks. Dat is €2,59 per 100 stuks meer dan een jaar geleden. Leghennenhouders heben de prijsverhoging hard nodig om hun tot recordhoogte gestegen voerkosten te dekken.

De LEI-prijs voor legmeel fase 2 steeg voor oktober met €0,55 naar €34,85 per 100 kilo. Dat is €5,60 per 100 kilo meer dan een jaar eerder.

De vraag naar kooi-eieren vanuit de verwerkende industrie trekt nog niet aan. Pakstations verwachten dat die komende weken stijgt met de feestdagen aan het eind van het jaar in aantocht. Kooi-eieren noteren gelijk (€7,90).

Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

 • Eggies

  Ik ben benieuwd of de prognose deze keer uitkomt en dat de noteringen komen de vrijdag verder zullen stijgen.

  Normaal gesproken zouden de prijzen nu toch moeten stijgen met de naderende feestdagen.
  Laten we hopen dat de eierprijzen stijgen en dat de voerkosten dalen , dan hebben we een mooie kerst.

 • grotepluimveehouder

  Beste Eggies,
  Ik heb een paar weken geleden ook al mijn zorgen getoond , onze eierafnemer die heeft mij echter de laatste 8 weken iedere keer verteld dat de eieren naar € 1.80 kg zouden gaan in de herfst. ik was toen weer redelijk gerust gesteld maar zoals ik het nu zie kan het nog maar een kant uit en dat is omlaag, dus ook ik ben gespannen of Derk het bij het rechte eind heeft of zou hij ook ingefluistered zijn door mijn handelaar en op die manier alle boeren rustig proberen te houden????

 • Eggies

  Amsterdam omlaag ?
  Grote pluimveehouder , bij welke handelaar lever jij de eieren ?
  Ik wil ook wel wat vastleggen op Euro 1,80 Kg of iets daaronder , dan mag hij de rest van de 'winst' hebben.
  Lijkt er op dat men dit in de markt heeft gezet zodat wij geen kontrakten afsluiten en op NOP verkopen.

 • lub tuf

  als de nop deze week niet omhoog gaat kom ik niet op je feestje John.

 • grotepluimveehouder

  Derk,
  Jou prognose deugd voor geen meter , mijn vertrouwen is helemaal weg in de markt! 6 weken voor kerst en dan dalende eierprijzen, dat geeft nog veel donkere dagen voor kerst.

 • Eggies

  Krijgen we deze week geen nieuwe prognose ?
  Denk dat Derk de prognoses maakt voor de Duitse Weser Ems , die is wel gestegen. (ook raar toch , NL omlaag en DE omhoog)
  Ik hoor dat er al weer handelaren (inkopers dus) aan het proberen zijn om de markt omlaag te drukken (manipuleren heet dat) , omdat er 'zoveel produktie bijkomt'. Ik twijfel hieraan.
  Lijkt er op dat men ons geen marge gunt , het kan toch niet zo zijn dat de prijzen nu gaan dalen en het voer duur blijft.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.