Pluimveehouderij

Achtergrond 1196 x bekeken 7 reacties

Herfstvakanties drukken eierprijs

De herfstvakanties in Nederland en Duitsland drukken de afzet van scharreleieren. Consumenten eten in de vakanties minder eieren. Zodoende bestellen supermarkten ook minder. De NOP-richtprijs voor scharreleieren daalt zodoende met 10 cent naar €8,10 per 100 stuks. Dat is nog altijd €3,02 meer dan een jaar geleden.

De recordhoogte van de voerprijzen speelt leghennenhouders wel parten. Daardoor kunnen zij prijsverlagingen financieel gezien niet aan.

De eierverwerkende industrie bestelt nog wel redelijk door. Zij heeft weinig voorraden, omdat de eierprijzen de afgelopen tijd erg hoog waren. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren steeg zodoende met 1 cent naar €7,98 per 100 stuks. Dat is €3,64 meer dan een jaar geleden.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • grotepluimveehouder

  beste Derk,
  met grote verbazing lees ik jouw markt analyse iedere week en vooral de prognose, het blijkt dat je nog niet eens 1 week vooruit een kloppende verwachting hebt!! Ligt het nu echt aan de herfst vakantie dat de prijzen stabiliseren/licht dalen of is er iets heel anders aan de hand ??
  Volgens mij loopt de produktie van eieren iedere dag op in Europa en begint de druk op de eiermarkt toe te nemen , dit zorgt de komende maanden voor alleen maar daling in de prijzen!
  groeten van een bezorgde grote pluimveehouder

 • troo

  grote pluimveehouder,
  ik lees de analyse ook iedere week maar verbaas me niet meer over de inhoud.
  neem het niet te serieus dat voorkomt een hoop ergernis.

 • bankivahoen

  grotepluimveehouder@,productie neemt in Noord-Europa inderdaad iets toe, maar in Zuid-Europa krimt het aantal leghennen flink ivm de crisis.In totaal zullen er komend half jaar toch een stuk minder eieren op de markt komen dan 1 jaar terug! Ik zie de eierprijzen zeker het eerste half jaar nog op een goed niveau blijven. De verwerkende industrie heeft grote moeite om nog aan batterij eieren te komen en koopt niet graag scharreleieren maar heeft op den duur geen keuze meer, als het goed is!

 • grotepluimveehouder

  hebben jullie dan andere inlegcijfers dan ik?? ik zie dat we in de EU 27 weer op 350 mln kippen zitten in November 2012. Vorig jaar gingen we vanaf november alleen maar zakken in aantallen kippen in EU 27 en nu zitten we dus ten opzichte van vorig jaar stukken hoger en daarom maak ik me zorgen.

 • jan nederweert

  grote jij maakt je alleen zorgen als de eieren duur worden

 • de4de

  opzetten met zijn alle en de kop in het zand blijven steken, onze leveranciers en afnemers zeggen immers dat de prijzen hoog worden/blijven.(eigenbelang).

 • bankivahoen

  grotepluimveehouder@,even wat huiswerk gedaan,de Europese productie van eieren bedraagt in 2012 maar liefst 2,3 % lager dan in 2011.Dat zijn bijna 2,5 miljard eieren minder.Als je ziet dat de bevolking in Europa nog licht stijgende is en de consumptie ook dan kun je op je vingers uittellen wat de gevolgen voor de noteringen zouden moeten zijn. De prognose voor volgend jaar is een verdere daling van de eierproductie met ruim 1 %.Enige kanttekening is dat de verwerkende industrie buiten Europa dringend op zoek is naar goedkope eiproducten in poedervorm ,die zeer zeker niet uit scharreleieren geproduceerd zullen zijn !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.