Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierprijzen doen even een stapje terug

Na een periode van zo'n tien weken met almaar stijgende prijzen doet de eiermarkt even een stapje terug. Een rustiger vraag tijdens de herfstvakantie en even iets minder behoefte bij de verwerkers zet de prijzen onder druk.

Het lijkt in de eiermarkt wel of het een tijdelijke stilte is voor de storm. Eind deze maand komt de handel pas echt op gang voor de afzet rond kerst. De verwachting is dan ook dat de prijzen dan weer verder zullen aantrekken.

De rustigere afzet naar de supermarkten komt redelijk overeen met de afzetverwachtingen rond de herfstvakantie. De vraag vanuit de verwerkende industrie valt wel wat tegen. De verwerkers proberen de prijsontwikkeling toch wat in toom te houden en lijken daar op dit moment toch wat in te slagen. Aan de andere kant is op dit moment ook sprake van ruim voldoende aanbod.

Prognose: prijzen maken pas op de plaats.

Laatste reacties

 • lub tuf

  dit heeft niets met vraag en aanbod te maken, het kartel werkt weer.
  dankzij de nop.

 • grotepluimveehouder

  welk kartel Lub Tuf??

 • lub tuf

  het grote pluimveehouders kartel!

Of registreer je om te kunnen reageren.