Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:22 feb 2012

Ter Heerdt kiest voor Lohmann

Broederij ter Heerdt B.V. in Babberich/Zevenaar (Gld.) en Lohman Tierzucht GmbH in Cuxhaven (Duitsland) gaan een langdurige samenwerking aan. De overeenkomst daartoe is op de vrijdag voor kerst ondertekend.

De overeenkomst houdt ondermeer in dat Broederij Ter Heerdt twintig procent van zijn aandelen overdoet aan de Erich Wesjohann Group GmbH (EW Group), de moedermaatschappij van Lohmann Tierzucht, en dat Broederij ter Heerdt de exclusieve distributie krijgt van Lohmann producten (Lohmann Brown Classic, Lohmann Brown Lite, LSL Classic en LSL Lite) in de Benelux.

In een persbericht zeggen commercieel directeur Chiel ter Heerdt en algemeen directeur Symen van der Velde dat Ter Heerdt door de langdurige samenwerking met de EW Group zijn positie binnen de legpluimveesector verstevigt en zijn klanten nog beter kan bedienen.

In het najaar van 2008 koos Ter Heerdt voor de fokproducten van ISA (de legdivisie van Hendrix Genetics) en beëindigde het bedrijf het in 2003 aangegane contract met het Amerikaanse fokbedrijf Hy-Line voor de exclusieve verkoop van Hy-Line-producten in Nederland en België.
De Hy-Line-hennen komen nu mogelijk weer in beeld, want de fokkerijdivisie van de EW Group bestaat naast Lohmann Tierzucht uit de legpluimveefokbedrijven Hy-Line International en H&N, pluimveevleesfokbedrijf Aviagen (met de merken Ross, Arbor Acres, Lohmann Indian River, B.U.T. en Nicolas) en visfokbedrijf Aqua Gen.

Verbeek Broederij en Opfok blijft Lohmann-hennen leveren. Lees hier meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.