Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:22 feb 2012

ISA gaat nieuwe broederij bouwen

ISA, de leghennendivisie van (pluimvee)fokkerijorganisatie Hendrix Genetics, gaat een nieuwe broederij bouwen voor (groot)ouderdieren.

De broederij komt langs de A73 in Boxmeer en gaat twee oude broederijen op die plek vervangen. De nieuwe, 4.080 m2 grote broederij is goed voor ongeveer 5 miljoen ouderdieren per jaar, iets meer dan de gezamenlijke capaciteit van de twee bestaande broederijen. Bij volledige benutting van de capaciteit levert dit uiteindelijk zo’n 450 miljoen leghennen op.

In maart begint de bouw, in januari volgend jaar worden de eerste kuikens verwacht.
De inrichting van de broederij, die aan zeer strenge hygiëne-eisen gaat voldoen, komt van Pas Reform Hatchery Technologies BV en Zeddam, de firma Hollander Techniek BV uit Apeldoorn levert de electrische ventilatiesystemen.
ISA heeft op vijf locaties broederijen voor leg(groot)ouderdieren; in Nederland, Frankrijk, Canada, Brazilië en Indonesië.

Of registreer je om te kunnen reageren.