Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:22 feb 2012

Eric Hubers nieuwe NOP-voorzitter

Eric Hubers uit Ysselsteyn (L) wordt de nieuwe voorzitter van de NOP/vakgroep pluimveehouderij LTO. Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft hem benoemd voor een periode van vier jaar.

Een vertrouwenscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van NOP en LTO, had Hubers unaniem voorgedragen voor het voorzitterschap.
Hubers (45) heeft een pluimveebedrijf met 90.000 leghennen (scharrel en vrije uitloop) met sinds 2010 als neventak de teelt van cranberries. Na het VWO en de MAS volgde Hubers de opleiding Middelbaar kader Pluimvee. Daarna volgden de opleidingen EVTO en EVO en diverse cursussen, waaronder AOCV (voor bestuurders en commissarissen) en een RvC-opleiding bij Nice-Nyenrode, waar Hubers nu bezig is met de bestuurdersleergang.

 

Van 1994 tot 1997 was Hubers bestuurslid van de Bedrijfsverzorgingsdienst Noord-Limburg. Vanaf de fusie tussen de vier Limburgse bedrijfsverzorgingsdiensten in 1997 was hij achtereenvolgens bestuurslid, dagelijks bestuurslid en, vanaf 2010, voorzitter van de RvC bij AB Limburg. In 2000 trad hij toe tot het dagelijks bestuur van Boerenbond Ysselsteyn. Nadat deze mengvoercoöperatie in 2008 met SaWeCo fuseerde tot coöperatie Vitelia was hij, tot en met 2011, vice-voorzitter van de RvC.

 

Hubers neemt per 1 juli de voorzittershamer over van Jan Wolleswinkel (64) die dan dertien
dertien jaar leiding heeft gegeven  aan de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders en sinds begin vorig jaar aan de nieuwe vakgroep pluimveehouderij LTO/NOP.

Of registreer je om te kunnen reageren.