Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:22 feb 2012

Controle op naleving kooiverbod gestart

Vorige week zijn de NVWA en het CPE gestart met de controle op de naleving van het kooiverbod op bedrijven die geen aanvraag voor de knelgevallenregelingen hebben ingediend. Deze week wordt er volop gecontroleerd.

Er wordt gericht gecontroleerd op bedrijven die bekend staan als kooibedrijf. Er wordt gekeken of er nog kippen in traditionele kooien zitten en of te verrijken kooien zijn voorzien van de verplichte verrijkingen. Het is de bedoeling dat alle (voormalige?) kooibedrijven zo spoedig mogelijk worden gecontroleerd. Dat is eerder een kwestie van weken dan van maanden, aldus een woordvoerder van het ministerie van EL&I.

 

Vanaf 1 februari worden de gedoogbesluiten en de afwijzingen van aanvragen voor gedoogbesluiten in tranches naar de aanvragers gestuurd. Bedrijven die geen gedoogbesluit krijgen worden vervolgens opgenomen in het handhavingsprogramma van de NVWA.

Of registreer je om te kunnen reageren.