Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs vleeskuikens daalt iets

De basiscontractprijs voor vleeskuikens daalt volgende week met een halve cent naar 77,5 cent per kilo levend gewicht. Dat is nog maar 0,5 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

De daling is een tegenvaller voor vleeskuikenhouders. Hun aanschafkosten van vleeskuikenvoer zijn weliswaar iets gedaald, maar die daling is niet voldoende om de lagere opbrengst van vleeskuikens op te vangen. De LEI-prijs van vleeskuikenkorrel met afzetcontract daalde tussen juni en december van 2011 met € 1,35 naar € 40,20 per 100 kilo. De basiscontractprijs daalde in die periode met 4 cent per kilo. Vleeskuikenhouders leveren dus rendement in.

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens blijven volgende week gelijk op 86 tot 88 cent per kilo levend gewicht. Het aanbod van vleeskuikens is redelijk. De dieren groeien goed. De afzet van pluimveevlees loopt niet best. Slachterijen vriezen veel producten in.

Prognose: prijs daalt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.