Pluimveehouderij

Achtergrond 17 reacties

Week 37: vooral lichtere eieren lager

De bestellingen van eieren zijn weliswaar vrij normaal voor de tijd van het jaar, maar het aanbod van vooral de lichtere eieren is dusdanig groot dat de eierprijzen naar beneden tenderen. Ook het aanbod van zwaardere eieren is aan de ruime kant, maar de prijzen van de zwaardere eieren dalen toch wat minder sterk dan die van de lichtere eieren. Alleen bij de biologische eieren zijn vraag en aanbod redelijk goed in evenwicht.

Eiproductenindustrie: grote voorraden

De afzet aan de eiproductenindustrie loopt op zich wel door, maar de voorraden in dit segment zijn vrij groot, waardoor de afzet alleen tegen lagere prijzen gerealiseerd kan worden.

Stroevere eierafzet naar derde landen

De eierafzet naar derde landen verloopt steeds stroever. De markten in Afrika en het Midden-Oosten raken verzadigd, wat druk geeft op de eierprijzen die in deze landen behaald kunnen worden.

(bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rinus

  van de week stond er in het agrarisch dagblad dat het CBL grote behoefte had aan scharreleieren. De prijzen zijn toch sterk gedaald, ook de zwaardere eieren. ik heb niet zoveel vertrouwen meer in de BRON PPE de verhalen die daar verteld worden staven niet met de prijzen die wij betaald krijgen. WIE verdient nu het geld??? de pluimveehouder zeker NIET.
  Laat miju eens weten HOE die prijzen nu gestaafd zijn.

 • no-profile-image

  arm boertje

  Hee Rinus wat dacht je ??? de eierhandel natuurlijk , die maken toch iedereen kapot!!! dit kan geen een kippenboer volhouden

 • no-profile-image

  scharrel

  Nee boertje, je moet nog meer kippen opzetten, dat is echt ideaal voor een handelaar. dan blijf je zeker arm. Maak het aanbod zo groot mogelijk. armoe gegarandeerd!!!!
  En blijf vooral zo simpel mogelijk uit je ogen kijken dat scheelt in de onderhandelingen.

 • no-profile-image

  Piet Tok

  Moet de vorige spreker gelijk geven. Niet de eierhandel bepaald de prijs maar het aanbod en de vraag bepalen de prijs. De vraag is niet minder dan normaal , maar het aanbod is duidelijk hoger. Resutaat is dan dus lagere prijzen. De pluimveehouders dachten allemaal dat de eierprijzen extreem hoog zouden worden tegen het einde van het jaar , dus alles volzetten. Bij ons zeggen we altijd , wie zijn kont verbrand moet op de blaren zitten.

 • no-profile-image

  leo

  precies Piet Tok jij hebt helemaal gelijk in een volle zee is makkelijk vissen

 • no-profile-image

  kip

  Hoezo, alles vol zetten? word er dan nog vol gezet op de batterij? ik denk dat het zo 2012 is. Of blijven die dan gewoon zitten, anders weet ik het ook niet meer waar wij mee bezig zijn.

 • no-profile-image

  dirk

  Tuinbouw ,varkens,pluimvee,alles produceert al tijden onder de kostprijs!Dit kan geen toeval zijn.Tegelijkertijd worden we met de rug tegen de muur gezet om onder het mom van de woordjes
  INOVATIEF en MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD verplicht dure investeringen te doen om zogenaamd klaar te zijn voor de toekomst!Ik kan je vertellen dat wij hier in Nederland NOOIT klaar zullen zijn voor de toekomstDe ene na de andere wetgeving volgt elkaar in een moordend tempo op om de duimschroeven steeds verder aan te draaien.Want ben eerlijk,al die regels en wetjes zijn op valse voorwendselen gebaseerd,zogenaamd ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken,nou my ass!Je hebt de laatste tijd kunnen zien hoe betrouwbaar de wetenschap nog is in dit land.Maatschappelijk verantwoord is ook een eerlijke beloning voor sectoren die zich plat werken om voor de rest van de bevolking bijna gratis voedsel te produceren,maar daar hoor ik de ngo's en onze beleidsmakers niet over!Jammer dat het tij niet te keren is,nog een paar jaar en we kunnen voedsel gaan importeren ipv exporteren.Al die willen ondernemen moeten zo vlug mogelijk weg uit dit land,er zijn landen genoeg om ons heen die de boeren en tuinders nog wel een warm hart toedragen.

 • no-profile-image

  varkensboerke

  ja dirk. we worden voor de gek gehouden waar we bij zijn. overal in de wereld zijn de varkens goed aan de prijs, behalve in europa. elke keer word er wel weer wat verzonnen, om de prijs niet te hoeven verhogen of juist te verlagen. het probleem van ons is dat we de varkenshouders niet eens op een lijn krijgen, laat staan dat we als nederlandse landbouwers samen eens een vuist maken. als we als gezamelijke producenten 2 dagen geen producten leveren begind rutten zich er mee te bemoeien. neem nou bevoorbeeld de jumbo. elke week een of 2 winkels openen, dat kan via een normale bedrijfsvoering niet. parasieten zijn het!

 • no-profile-image

  appie

  en we dronken een glas, we deden een plas en alles blijft zoals het was.

 • no-profile-image

  lub

  van mij mogen ze weer 25% korten op de productie rechten.

 • no-profile-image

  zoon van gait

  25% korten is geen oplossing omdat het een europees probleem is. Als je kort op de rechten pak je alleen de binnenlandse productie weg

 • no-profile-image

  henk

  o ik dacht dat ik de enigste was die negatief is over de legsector zodoet tenminste wel de leveranciers van voer hennen en ander spul voor onze sector
  hun hebben geroepen gA MEER dieren houden en de banken niet te vergeten
  meer meer nou geweldig de zaak opgeblazen dit komt vvorlopig echt niet goed. ik adviseer al die degene die hier aan mee gewerkt hebben na ander werk uit te kijken zijn ze de pluimveehouders misschien net voor hahahaha.
  en dan nog die geweldige ammoniak wet erbij minder ammoniak en meer dieren
  wat hebben we het voor mekaar nu.
  1 ding is zeker je hoeft niet bang meer te zijn dat je volgend jaar geen hennen meer op tijd kunt krijgen die opfok komt er zat . jammer voor onze collega,s opfokkers die hebben of krijgen ruim de tijd voor renovatie. mijn advies voor alle ga ruien en laat de zaak leegstaan
  hoe moeilijk dat ook zal zijn ,maar zo verder rennen is ook EINDE OEFENING .
  succes ermee en trek op tijd de stekker eruit.

 • no-profile-image

  Zents

  Hou nou toch eens op met anderen de schuld te geven, de oplossing ligt in de eerste plaats bij de pluimveehouders zelf.
  In de stallen die ik deze zomer leeg had staan heb ik het minst verloren, zo simpel, daar heb ik geen voorlichter voor nodig om dat uit te rekenen.
  Wanneer ondernemers door toeleveranciers laten berekenen of je moet bouwen of jonge hennen op moet zetten, geef je te veel uit handen.
  Afnemers en toeleveranciers hebben maar een belang....door produceren.
  Zolang de primaire producent het werk blijft doen zal dit nooit veranderen,minder kippen of varkens is niet in hun belang.

 • no-profile-image

  henk

  ja ja meneer zents het punt is dat de vertegenwoordigers bij akkerbouwers en veeboeren aan kloppen om met kippen te beginnen en die hebben daarof hadden daar geen voldoende kennis van en kregen alleen de mooie prijzen gepresenteerd ja in 2009 en 2010 nu zullen ze dat wel niet meer doen toch?
  mij hoef je ook niet te vertellen dat leegstaand minder kostte.

 • no-profile-image

  i love

  ik stel voor dat de kat de huisvestingsregels voor leghennen aanpast van 9 naar 7 kippen per m2.

 • no-profile-image

  zoon van gait

  Bijna over de grens, het is nu al zo dat de rabobank op de veluwe zegt ga maar biohennen houden dan maken we die sector ook kapot!! ik weet uit een directe bron dat de rabo alleen nog maar geld geeft voor een biostal, zelfs als de pluimveehouder het eigenlijk niet ziet zitten om biohennen te houden.... tuurlijk zijn wij er zelf bij!! ben benieuwd hoe het gaat in deze sector

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Zents, ik denk dat wij tween de enigste zijn die openlijk durven reageren ?. Maar wat ik van groot belang acht is, hoe kunnen we voorkomen dat Polen,Italie en Spanje na 1 januari door blijven produceren in de legbatterij . In deze landen zitten de meeste kippen !

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.