Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Pluimvee met Smaak; praktijk aan zet

Pluimvee met Smaak, de verkenningstocht van Wageningen UR naar een duurzame vleeskuikenproductie, heeft twee houderijontwerpen en enkele productconcepten opgeleverd.

Vertegenwoordigers uit de hele pluimveevleessector en de maatschappij hebben deelgenomen aan het project. De resultaten ervan maken het aannemelijk dat integraal duurzame productie van vleeskuikens goed mogelijk is en dat vleeskuikens veel duurzamer kunnen worden gehouden dan gebruikelijk. De productconcepten geven een waaier aan mogelijkheden om die duurzaamheid ook beter te kunnen verkopen in de markt.

De resultaten zijn bedoeld om het veld te inspireren tot handelen. Een belangrijke kans daarvoor is de zogenoemde SBIR-regeling die tot 1 november is opengesteld en waarbij (onder anderen) pluimveehouders overheidssubsidie kunnen krijgen voor (haalbaar¬heids)studie naar integraal duurzame stal- en houderijsystemen in het landschap.

De uitgebreide brochure van Pluimvee met Smaak is vanaf 25 september beschikbaar op www.pluimveemetsmaak.wur.nl.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kip1

    Ik wil niet heel vervelend doen maar is dat 2e ontwerp niet gewoon het rondeel ?

Of registreer je om te kunnen reageren.