Pluimveehouderij

Achtergrond 15 reacties

NOP-prijzen eieren dalen

Het aanbod van scharrel -en kooieieren is te groot voor de vraag. De verkoop van scharreleieren in supermarkten loopt redelijk. Het aanbod is zo groot, dat de NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 10 cent naar € 5,25 per 100 stuks.
Alleen een stijging van de consumptie kan leiden tot een hogere opbrengst van eieren. Door het mooie najaarsweer zullen consumenten niet snel meer eieren gaan eten. Het bakseizoen is ook nog niet begonnen.
De eierverwerkende industrie heeft ook voldoende eieren in voorraad. De NOP-notering voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 19 cent naar € 4,31 per 100 stuks. Derde landen bestellen meer eieren, maar bieden weinig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arm kippeboerke

  Het valt op dat niemand meer schrijft !!zijn jullie allemaal dik tevreden nu ?ik zie het met de dag somberder in en vraag mij af waar dit allemaal naar toe moet. Iedereen in de keten verdient geld behalve wij als producent en de kranten staan vol over het voedsel tekort. als dit zo doorgaat met de kippen en varkens dan krijgen we echt een voedsel tekort!!!
  ik blijf hopen maar weet niet hoelang ik nog kan blijven hopen.

 • no-profile-image

  leo

  erm kippeboerke gij zult beter eerst uw eiers verkopen vur een goeie prijs en dan pas jong henne bestelle en doede ge da nie kande blijve klage

 • no-profile-image

  arm kippeboerke

  Hee leo, wie bied er op dit moment nog goede prijs voor mijn eieren ??? ik kan niemand vinden die nog normale prijzen bied

 • no-profile-image

  leo

  te laat eerst eitjes verkopen dan jonge kippen bestellen. en als ze dat niet met je durven moet jij je nek niet voor hun uitsteken. met hun bedoel ik handelstuig

 • no-profile-image

  rijsen

  he leo, dit heb ik gedaan met contract en al maar ophalen en betalen ho maar. en nu?

 • no-profile-image

  leo

  beste rijsen pak je afleverbonnen mee naar een incassobureau weet je er geen dan een maand of drie geen fakturen overmaken staan er zo een hoop op de stoep kanje alsnog een keuze maken

 • no-profile-image

  handelstuig

  Goed nieuws morgen gaan de eieren nog verder omlaag! dit is net zo respectloos dan ons handelstuig te noemen!!!

 • no-profile-image

  kippenboerinneke

  dramatisch is het.. hoe houdt iedereen dit vol? Wij in ieder geval niet lang meer. Directe handel aan supermarkten ook geprobeerd: die willen tenminste 60% marge en kunnen inkopen voor 6 ct en jawel gebracht en in een doosje...

 • no-profile-image

  rijsen

  beste handelstuig nederland. waarom voel jij je zo aangesproken, toen ik het bericht van leo las dacht ik wie zou hij hier mee bedoelen? voerboer, eierhandelaar, retail en ga zo nog maar effe door. en dat jij op woensdag al weet wat de prijzen gaan doen vind ik helemaal vreemd want de nop is toch onafhankelijk en betrouwbaar.

 • no-profile-image

  leo

  dus!!!!!!

 • no-profile-image

  handelstuig

  Een goede handelaar weet wat de markt gaat doen , en zeker al op woensdag. Maar er is een gemakkelijke oplossing , namelijk , verkoop nu zelf de eieren iedere week op losse basis. Dan kun je zelf bepalen of ze weg gaan of niet. Tevens kun je dan ook zelf bepalen aan wie je verkoopt of aan wie niet. Wil men te weinig betalen , dan verkoop je ze gewoon niet.

 • no-profile-image

  Handelstuig 3

  Leo je moest je schamen om de handelaren handelstuig te noemen , deze mensen verdienen er ook niks aan tegenwoordig maar dat zul je niet begrijpen denk ik. de schuld ligt niet bij de handelaar vind ik....

 • no-profile-image

  leo

  nou kijk toch aan wie zich aangesproken voelt ,ik heb het woord eierhandelaar niet gebruikt, maar nu je er toch over begint . net zoals voor paardenhandelaren is er voor eierhandelaren ook een apparte hemel

 • no-profile-image

  handelstuig 3

  Voel me helemaal niet aangesproken Leo, als jij het zo frustrerend vind en allemaal zo goed weet dan moet je misschien zelf handelaar worden. er zijn gewoon te veel eieren en daar kan de handel niks aan doen ...

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  Er zijn in Nederland gewoon véél te veel kippen. En elke week is er weer wel ergens een nieuwe stal te bezoeken. Zo kan het gewoon nooit beter worden, zeker nu de Duitsers zelf meer beginnen te produceren. Afbouwen is de enige remedie. De handelaars zorgen ondertussen wel goed voor zichzelf. Het is de boer die moet bloeden.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.