Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Minder vraag naar eieren door warm weer

Het aanbod van eieren is nog steeds te groot voor de vraag. Consumenten eten met dit extreem warme weer voor deze tijd van het jaar minder eieren dan zij gewoonlijk doen. Zij komen ook niet toe aan het bakken van allerlei lekkernijen, waarvoor eieren nodig zijn. Pakstations willen hun eieren met deze temperaturen zo snel mogelijk kwijt. Zij kunnen door het grote aanbod niet de hoofdprijs krijgen.
De eierverwerkende industrie en derde landen kopen wel wat eieren, maar betalen daarvoor ook lage prijzen.
Door alle bovengenoemde factoren daalt de NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met 19 cent naar € 5,06 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  als we zo doorgaan met de prijzen hebben we geen nieuw mestakkoord nodig want het mestoverschot is in een razend snel tempo aan het oplossen.

 • no-profile-image

  ei

  Ik snap niet dat er niet meer batterijkippen geslacht worden. er zitten er nog 10 miljoen op de kooi. er zijn nog drie maanden, hoe kunnen die allemaal nog geslacht worden en tegen welke prijs. ik zou ze maar zo snel mogelijk weg doen want het word toch niet meer veel beter dit jaar denk ik. het verlies pakken , helaas

 • no-profile-image

  Tommie

  Mestakkoord lost zich op veschillende fronten op. Er is een koude sanering gaande. Daarnaast trekken banken veel nieuwbouw ook onderuit dus productie wordt vanzelf minder. Voordeel is dat pluimveerechten ook mee gaan in de malaise. Koop is sowieso bloedlink en de lease zal ook wel overblijven. Scheelt een slok op een borrel....
  Nu kijken wie langste adem heeft om boer te blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.