Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Eierprijzen iets onder druk door groot aanbod

De eierprijzen komen maar niet van hun plaats. Leghennenhouders wachten met smart op een prijsverhoging.

Zij krijgen alleen de voerkosten van hun leghennen vergoed en zouden ook een vergoeding voor hun arbeid, afschrijving, onderhoud en rente willen hebben. Het aanbod van eieren is nog te groot voor een prijsstijging. De afzet van scharreleieren loopt redelijk.

De eierverwerkende industrie doet het rustig aan met de inkoop. Zij heeft voldoende voorraden opgebouwd toen de eieren nog goedkoper waren. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 3 cent naar € 5,45 per 100 stuks. Bruine kooi-eieren noteren 5 cent lager op € 5,03 per 100 stuks.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    a.goris

    is het misschien weer tijd voor een eierveiling, nu er ook weer contracten onder kostprijsniveau worden aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.