Pluimveehouderij

Achtergrond

Dosators voor mineralen en supplementen

Breedveld-Raijmakers biedt diverse modellen dosators waarmee alle soorten droge stoffen en poeders direct in alle voersystemen worden gedoseerd.

Pluimveehouders kunnen de dosators van Breedveld-Raijmakers gebruiken voor het (tijdelijk of continu) doseren van bijvoorbeeld ontwormingsmiddel, kalk, gebroken eierschalen, medicatie en supplementen. De pluimveehouder kan instellen welke stoffen op welke dag(en) en zelfs op welke tijdstippen van de dag toegediend moeten worden. Zo kan bijvoorbeeld bij het toedienen van eierschalen of kalk de dosator zo worden ingesteld dat deze bij de laatste voerbeurten (extra) indoseert.

De dosators van Breedveld-Raijmakers zijn gemaakt van roestvrijstaal en andere hoogwaardige materialen. Ze doseren door middel van een doseerschroef. Een continu draaiend mengrad in de voorraadbak voorkomt brugvorming en zorgt voor een continue menging van de stoffen in de voorraadbak.

De dosators van Breedveld-Raijmakers kunnen op verschillende manieren in een voersysteem worden geplaatst: rechtstreeks op het lopende voer, in een voerbuis (met spiraal, vijzel of ketting) of in een voerweger of voormengsysteem. De aansturing kan via de bestaande voercomputer of met een bijgeleverde stuurkast.

De modellen van de dosators van Breedveld-Raijmakers variëren voornamelijk in voorraadvolume (12, 24, 50, 175 liter) en in doseervolume (van circa 0,7 tot 600 liter per uur).

Breedveld-Raijmakers, Mierlo (N-B)
• tel. (06) 14 65 92 79 (R. Raijmakers)
• tel. (06) 53 84 14 16 (M. Breedveld)
• e-mail: dosator@dosator.nl
• internet: www.dosator.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.