Pluimveehouderij

Achtergrond

Data luchtwasser registreren met Inno+

Inno+ brengt als een van de eerste leveranciers een goedgekeurd systeem voor dataregistratie voor luchtwassers op de markt.

Inno+ brengt als een van de eerste leveranciers een goedgekeurd systeem voor dataregistratie voor luchtwassers op de markt.

Pluimveehouders kunnen het Inno+-dataregistratiesysteem voor luchtwassers gebruiken om aan te tonen dat hun luchtwasser naar behoren functioneert. Vanaf 2012 moeten luchtwassers standaard zijn uitgerust met een dataregistratiesysteem.

Het Inno+-dataregistratiesysteem voor luchtwassers meet met sensoren in de luchtwasser automatisch verplichte gegevens zoals zuurgraad, drukval, spuiwaterproductie, elektriciteitsverbruik van de pompen en verzadiging van het waswater.

De gegevens worden een week lang opgeslagen in de bedieningscomputer van de luchtwasser. Daarnaast wordt alle informatie naar de server van Inno+ verstuurd, waar de gegevens van een langere periode zijn in te zien. Veehouders kunnen zelf bepalen of controle-instanties de cijfers mogen inzien.

Als de luchtwasser afwijkt van de gestelde norm voor goed functioneren, ontvangt de veehouder een alarm.

Inno+ ontwikkelde het dataregistratiesysteem voor luchtwassers samen met Stienen BE en milieudiensten.

Het Inno+-dataregistratiesysteem kost vanaf €886. De pluimveehouder kan er de drie jaarlijkse verplichte rendementsmeting à €3.000 per wasser mee uitsparen.

Inno+, Maasbree
• internet: www.inno-plus.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.