Pluimveehouderij

Achtergrond

Aanbod scharreleieren te groot voor de vraag

Het aanbod van scharrel -en kooieieren is te groot voor de vraag. De verkoop van scharreleieren in supermarkten loopt redelijk.

Het aanbod is zo groot, dat de NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 10 cent naar € 5,25 per 100 stuks.

Alleen een stijging van de consumptie kan leiden tot een hogere opbrengst van eieren. Door het mooie najaarsweer zullen consumenten niet snel meer eieren gaan eten. Het bakseizoen is ook nog niet begonnen.

De eierverwerkende industrie heeft ook voldoende eieren in voorraad. De NOP-notering voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 19 cent naar € 4,31 per 100 stuks. Derde landen bestellen meer eieren, maar bieden weinig.

Prognose: prijs daalt

Of registreer je om te kunnen reageren.