Pluimveehouderij

Achtergrond 170 x bekeken

Prijsstijging eieren valt nog tegen door ruim aanbod

De vraag naar eieren neemt toe, nu de vakanties langzamerhand voorbij zijn.

Supermarktketens bestellen behoorlijk wat eieren. Het aanbod daarvan is ook groot. Zodoende valt de prijsstijging nog tegen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren steeg deze week met 5 cent naar € 5,47 per honderd stuks. Dat is weliswaar € 0,42 per honderd stuks hoger dan een jaar geleden, maar deze prijsstijging is onvoldoende om de gestegen kosten voor het voer te dekken.

De eierverwerkende industrie koopt minder kooi-eieren. Vorige week bestelde zij meer voor de herbevoorrading na de vakanties. Kennelijk is die weer achter de rug en doen eierverwerkers het rustiger aan.

Prognose: prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.